PROTO Art en Design Festival – Expo van MBO- en HBO-studenten in Zwolle

Type event: Expositie Soort event: Live Datum: 30/06/2023 Locatie: Binnenstad van Zwolle en de Spoorzone Branche: Onderwijs

Scholen en professionals dragen bij aan succes PROTO Art en Design Festival

Tijdens PROTO Zwolle hebben we in opdracht van Deltion College verschillende expositieruimtes ingericht. Deze zijn verspreid over de binnenstad en de spoorzone van Zwolle. PROTO is een jaarlijks terugkerend art en design festival in Zwolle. Studenten van creatieve mbo- en hbo-opleidingen tonen hun afstudeerwerk tijdens dit festival.

In de aanloop naar het festival hebben we samen met Sasja Friedrichs, coördinator van PROTO, de verschillende locaties in kaart gebracht. Collega’s Jelte en Marco hebben per locatie een plan gemaakt waarin we hebben gekeken naar hoe Time to Speak een toegevoegde waarde kon bieden, en deze voorstellen met Sasja besproken. Onze adviezen hadden betrekking op:

Licht: om de aandacht naar de kunstobjecten te trekken.
Beeld: om digitale ontwerpen en video’s perfect te kunnen vertonen.
Geluid: om kracht bij te zetten.
Bevestigen van objecten: om er zeker van te zijn dat alles op de juiste plek blijft.

Vanaf dat moment gingen we direct aan de slag met de verschillende ruimtes, en zorgden ervoor dat alles ruim voor aanvang van het festival gereed was. Tijdens de tien festival dagen bezochten alle belangstellenden de locaties en genoten ze van het moois dat de studenten uit Zwolle hadden gecreëerd. We stonden continu paraat voor eventuele aanpassingen en technische ondersteuning.

Deelnemende scholen omvatten onder andere Deltion College, Landstede, Cibap, Zone College, Windesheim en de academie ArtEZ. Bovendien leverden diverse creatieve professionals uit Zwolle ook hun bijdrage.

Aftermovie

Foto’s