Hybride events; waarom zou jij er ook nú voor kiezen?

 

Een paar jaar geleden had nog niemand van ‘hybride events’ gehoord, maar sinds de coronapandemie zijn ze hét alternatief voor fysiek samenkomen. Begrijpelijk, want hierdoor is het toch mogelijk om samen te komen met een grotere groep; deels op locatie en deels op afstand. Ook nu de maatregelen worden losgelaten blijven hybride events populair. Waarom is dit en wat zijn de grote voordelen van hybride events?

 

Wat is een hybride event eigenlijk?
Een hybride evenement is kortgezegd ‘een combinatie tussen een offline en online evenement’. Het evenement vindt live plaats en kan tegelijkertijd online gevolgd worden. Oftewel: het fysieke én online publiek beleeft precies hetzelfde, maar vanaf verschillende locaties. Om ervoor te zorgen dat een hybride event voor beide groepen interessant en uitdagend blijft, heeft een hybride event vaak een sterkere focus op interactie. Bezoekers kunnen de dialoog met elkaar aangaan. Ook is het bereik van een hybride event groter. Bovendien biedt een hybride event meer mogelijkheden dan een livestream. Tijdens een livestream gaat het om het zenden van informatie, terwijl een hybride event zorgt voor het vergroten van het bereik en de betrokkenheid van het publiek.

 

Waarom een hybride event nog steeds populair is
Ondertussen zijn de coronamaatregelen voor een groot deel losgelaten en zijn hybride events voor veel bedrijven geen múst meer. Toch blijft het organiseren van hybride events populair vanwege een aantal praktische redenen:

  • Online deelnemen is laagdrempeliger, wat bijdraagt aan een mooie opkomst.
  • Deelnemers hebben niet meer te maken met reisuren en reiskosten.
  • Geen files of problemen met parkeergelegenheid.
  • Het interactieniveau is hoger; deels vanwege de lagere drempel én vanwege de mogelijkheden die een online eventplatform biedt.

Ook is het bij hybride events mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk samen te komen. De hybride studio is op elke gewenste locatie op te bouwen en je kan zelfs ’s avonds laat een event organiseren zonder dat het voor jouw bezoekers nachtwerk wordt voordat ze thuis zijn. Via een livestream kunt u ook verbinding maken tussen meerdere ruimtes. Zo kan je makkelijk interactie creëren voor de virtuele deelnemers. En goed om te benadrukken: met een hybride event wordt jouw online bereik flink vergroot!

 

Hoe organiseer je een hybride evenement met succes?
Oké, een hybride event biedt dus nog steeds heel veel voordelen. En er is nog iets wat nog steeds onveranderd is: een succesvol hybride event vraagt om een ervaren partner. Bij het organiseren van een hybride event moet je niet alleen verstand hebben van techniek, maar ook van de functionaliteiten van een online eventplatform. Een uitstekend beeld, goede verstaanbaarheid, gebruikersvriendelijk platform én een passend programma zijn onmisbaar. Met name dat laatste is belangrijk, want tijdens een hybride event wil je zowel de aandacht van de fysieke als de online deelnemer vasthouden. Kortom: kies een samenwerkingspartner die hier ervaring mee heeft én die u kan voorzien van een goed platform en uitstekende support!

 

Waar kan je het best een hybride event organiseren?
Heb je de juiste samenwerkingspartner gevonden? Dan blijft de vraag: waar kan ik het best een hybride event organiseren? In principe kan dat altijd en overal! Als wij een blik werpen op ons eigen portfolio, dan komen daar allerlei locaties voorbij: van restaurants of congreslocaties tot het kantoor of de productiehal van een bedrijf zelf. Onze professionals kunnen het decor en alle benodigde apparatuur namelijk ter plekke faciliteren. En als je geen voorkeurslocatie heeft kunt u altijd nog een hybride event organiseren in een professionele studio, zoals Studio2. Hier beschikt u over alle faciliteiten die nodig zijn voor hét perfecte hybride event!

 

En wat als je toch nog twijfels heeft over een live event?
Eerlijk is eerlijk: velen van ons snakken naar het bijwonen van een live event. En met de huidige versoepelingen is er al veel meer mogelijk dan een paar maanden geleden. Toch blijft het spannend; want we hebben de afgelopen periode ook geleerd dat situaties met de dag kunnen veranderen. En het laatste wat je wilt is investeren in een live event wat uiteindelijk niet door kan gaan. Wees ervan verzekerd dat Time to Speak dé partner is waar je áltijd op kunt bouwen. Wij schakelen moeiteloos tussen online en fysiek en zijn enorm flexibel. Op het laatste moment alles omgooien omdat het toch niet door kan gaan? Voor ons geen issue. De afgelopen periode hebben wij genoeg ervaring opgedaan om van jouw event hoe dan ook een succes te maken. Of het nu online, fysiek of hybride wordt!

 

Wil je ook een hybride event organiseren of twijfel je nog over het organiseren van een live event?

Laat ons je verder helpen en ontdek de mogelijkheden!

Vertel ons meer over uw plannen!