Koningsdag 2021 Meppel: Live marathon uitzending

Type event: Festivals Soort event: Online Aantal deelnemers: 5000 kijkers Datum: 27/04/2021 Locatie: Studio2 - Meppel Branche: Festivals

Meppel viert Koningsdag met online festival

Koningsdag Meppel zag er ook dit jaar anders uit dan normaal. Voor de tweede keer op rij werd Koningsdag niet op de gebruikelijke manier gevierd. Toch konden de inwoners van Meppel en Nijeveen dit jaar uitkijken naar een bijzondere gebeurtenis. Op initiatief van het Oranje comité heeft Time to Speak een feestelijke koningsdaguitzending gemaakt, die op dinsdag 27 april van 09:00 uur tot 20:00 uur live te zien was op RTV Meppel en via de website koningsdagmeppel.com.

 

De uitzending werd uitgezonden vanuit onze eigen Studio2 in Meppel en werd gepresenteerd door onder andere Ton Henzen (ochtend) en Boudewijn Koops (middag). Meer dan tien uur lang kwamen tal van onderwerpen en mensen voorbij. Zo waren er bijdragen van Beau Potman, poppenspeelster Elly Bakker, Meester Sander en muziekjournalisten Bert Middelbos en Wouter Bessels. Fitnesskoningin Olga Commandeur verzorgde het programma ‘Meppel in beweging’ en Radio 2 DJ’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof presenteerden een twee uur durende middagshow.

 

Ook diverse artiesten zoals Soul Mosquitos, De Dikdakkers, popkoor The Midges, The Voice of Holland-finaliste Daphne van Ditshuizen, stadsdichter Justin Westera, chansonnier Ken Besuijen, muziekvereniging De Bazuin en entertainer Willem Spans maakten ook deel uit van de Koningsdaguitzending. Het optreden van de Heinoos was de afsluiting van dit digitale feest. Naast het technische gedeelte van de live uitzending heeft Time to Speak ook onder andere de regie, redactie en montage verzorgd.