Congres Regio Zwolle

Type event: Congressen Soort event: Online Aantal deelnemers: 135 Datum: 11/11/2020 Locatie: Gemeentehuis - Zwolle Branche: Overheid

Geslaagde online bijeenkomst met 130 deelnemers en acht tafelgasten.

De jaarlijks terugkerende Regio Zwolle Dag kon eind 2020 niet fysiek plaatsvinden. Maar als groeiregio van Nederland wil Regio Zwolle wel haar kennis delen en gasten inspireren. De oplossing? Een dynamische online variant van dit event!

 

In samenspraak met Regio Zwolle bedachten we hoe we vier Regio Deal-projecten op een interessante manier in beeld konden brengen, aangevuld met quotes van betrokkenen. Voor elk project schreven we samen met Regio Zwolle een apart script. Deze video’s dienden als introductie op de gesprekken met projectleiders die aan tafel plaatsvonden. Naast de definitieve video’s voor de uitzending, zijn er ook van alle projecten korte video’s voor social media gemaakt. Het hergebruiken van reeds gemaakte video’s valt onder content recycling en is onmisbaar als u écht alles uit uw event wilt halen.

 

Ruim 130 online gasten volgden twee uur lang hoe dagvoorzitter Emmely Lefèvre in twee blokken het gesprek aanging met acht tafelgasten. Onder andere regiovoorzitter Peter Snijders, Marc Hameleers en Bert Boerman zoomden in op het belang van samenspel en wederkerigheid. Daarnaast werden de vier uitgekozen Regio Deal-projecten toegelicht door de betrokken projectleiders; zij vertelden onder andere wat de impact van deze projecten op de regio is. Al met al een zeer succesvolle online bijeenkomst!

 

“Twee keer per jaar organiseren we een Regio Zwolle Dag voor bestuurders vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheden. Nipt voor de eerste lockdown nog fysiek, maar de tweede in 2020 werd even een andere uitdaging! Samen met Time to Speak hebben we binnen enkele weken de bijeenkomst voorbereid. De videomensen hebben vier zeer toffe video’s over onze Regio Deal gemaakt als onderdeel van deze Regio Zwolle Dag. In een zaal in het stadhuis Zwolle was werkelijk een juweeltje van een studio opgebouwd met acht tafelgasten in twee rondes plus 170 gasten op de digitale tribune. Niets gaat natuurlijk boven een persoonlijke ontmoeting, maar de samenwerking met Time to Speak en het gewaardeerde resultaat was een buitengewoon goed alternatief!”

Foto’s: Simone van Eerde