Jaarcongres DNA in online jasje

Type event: Congressen Soort event: Online Aantal deelnemers: 200 Datum: 18/11/2021 Locatie: IGC Amsterdam Branche: Branche en beroepsverenigingen

DNA Jaarcongres online: samenkomen en verbinden op afstand

Elk jaar organiseert De Nederlandse Associatie (DNA) het zogeheten ‘DNA Jaarcongres’ waar honderden verenigingsbestuurders samenkomen. Dit jaar kon het congres niet fysiek plaatsvinden, dus kozen ze voor een dynamische online variant. Aan ons de taak om dit congres van A tot Z te faciliteren.  

 

Jaarlijks congres 

DNA, oftewel: De Nederlandse Associatie, verenigt branche-, beroeps- en belangenorganisaties, federaties, fondsen en (sport) bonden met elkaar. In totaal zijn er honderden verenigingen lid van DNA, waardoor ze een bijzonder groot en krachtig netwerk hebben. Elk jaar organiseren ze een congres voor alle verenigingsbestuurders. Dit jaar werd er gekozen voor een online variant, gestreamd vanuit de Koninklijke Industriële Groote Club. 

 

Uitzenden vanuit huis 

Er was een plenair gedeelte met drie verschillende opstellingen. Van talkshow tot Amerikaanse late night setting en een setting met een key note spreker. En ook mooi: alle sprekers konden tijdens het congres zelf uitzenden en hun presentatie houden voor de ruim 200 deelnemers. Het werd een interactieve uitzending, waarbij de deelnemers van alles konden doen via ons Time to Speak platform. 

 

Van alles te doen 

Tijdens het hoofdprogramma van het Jaarcongres kwamen er verschillende live sprekers aan het woord. Ook waren er twee rondes met tien subsessies. Dit waren kleinere, vakinhoudelijke sessies waarin de deelnemers in gesprek konden met de spreker. Op het platform waren verschillende achtergronden over de sprekers te lezen én was er de ‘DNA radio’. Deelnemers konden zelf verzoekjes indienen die vervolgens werden toegevoegd aan de playlist. En ook leuk: met behulp van interactieve stands konden deelnemers op hun eigen tijd vragen stellen aan de sprekers.  

 

Awarduitreiking
Tijdens de uitzending vond ook de uitreiking van de DNA Awards plaats. Vooraf namen we van alle genomineerden voorstelvideo’s op. Deze video’s konden ze vervolgens via het platform bekijken. Tot slot verzorgden we de aankleding in de zaal én begeleidden we sprekers in de aanloop naar het congres.  

 

Kortom: een congres vol inspiratie! Nieuwsgierig? Bekijk hieronder een korte impressie van de dag!